Hoekstra & Partners
Notarissen

6 vestigingen verspreid door Nederland

Vraag een adviesgesprek aan

Meer informatie?
Maak een afspraak

Over ons

Hoekstra & Partners Notarissen is een samenwerking tussen notarissen op 6 locaties. Zo kunnen we een groot deel van Nederland bedienen. Ons kantoor is gevestigd in Sint Nicolaasga, in het zuiden van Friesland. Wij zien de zuidelijke helft van deze provincie en de noordelijke helft van de Noordoostpolder als ons natuurlijke werkgebied. Maar ook als je van verder weg komt, ben je uiteraard van harte welkom. Iedereen kan bij ons terecht voor notariële dienstverlening op elk denkbaar terrein.

Allround Deskundig Notaris Hoekstra En Partners 19

Pexels Andrea Piacquadio 3760067

Meer dan alleen een akte

Wij zijn er voor mensen die op zoek zijn naar meer dan alleen een akte. Mensen die het écht goed geregeld willen hebben. Voor zichzelf en voor hun naasten. 

Wij zijn de expert die:

 • jouw dromen en wensen begrijpt en deze juridisch vastlegt
 • eerlijk en begrijpelijk adviseert
 • antwoord geeft op vragen − zowel voor, tijdens als na de dienstverlening
 • een fysiek aanspreekpunt is

In het bijzonder ligt ons hart bij mensen met een beperking en hun familieleden. We beantwoorden vragen over allerlei levenszaken en bieden daarbij ondersteuning, zodat alles nu én later goed geregeld is.

Onze kernwaarden

Samengevat kun je zeggen dat onze dienstverlening is gebaseerd op 4 kernwaarden. Daar zijn we trots op!

 • kwaliteit
 • betrouwbaar
 • laagdrempelig
 • persoonlijk
Van Tay Media Kab 4m4i74 Unsplash

Veelgestelde vragen

 • Wat moet ik meenemen naar de notaris?

  Als je naar de notaris gaat om een handtekening te zetten, dan ben je verplicht om een geldig legitimatiebewijs meenemen. Heel belangrijk: vaak heeft de notaris al in een eerder stadium een kopie van je legitimatiebewijs ontvangen en is dit verwerkt in de documenten die worden getekend. Je moet dan even goed wel dit originele legitimatiebewijs meenemen. Het moet dan namelijk verplicht worden gescand op onder meer echtheid. Heb je dit niet meegenomen dan kan er niet worden getekend. Heb je dan wel een ander geldig legitimatiebewijs mee, dan kan dat mogelijk gebruikt worden. Maar dat brengt wel behoorlijk extra kosten met zich mee en de ondertekening kan dan ernstig vertraagd worden.

  Als je naar de notaris gaat voor een bespreking dan neem je ook een geldig legitimatiebewijs mee. Verder neem je documenten mee waarvan je denkt dat die van belang kunnen zijn.

 • Wat is een geldig legitimatiebewijs voor het notariskantoor

  Geldige legitimatiebewijzen zijn in ieder geval een Nederlands paspoort, een Nederlands rijbewijs en een Nederlandse identiteitskaart. Heb je dit niet, maar wel een ander reis- of verblijfsdocument, vraag dan van te voren of dit als geldig legitimatiebewijs wordt gezien.

 • Hoe kan ik mijn handtekening laten legaliseren?

  Soms hoef je voor de ondertekening van documenten niet beslist naar het notariskantoor dat de documenten heeft opgesteld. Je mag dan je handtekening ook bij een andere notaris op kantoor zetten. Voorwaarde daarbij is dat die andere notaris je handtekening legaliseert.

  Je neemt dan mee naar die notaris de documenten die je moet tekenen, en een geldig legitimatiebewijs. De notaris controleert dit op onder meer echtheid.

  Let op: teken de documenten dus pas bij de notaris en niet van te voren thuis. Dan is legalisatie niet mogelijk.
  Bel van te voren voor een afspraak, geef aan om welke documenten het gaat en vraag of er kosten aan de legalisatie zijn verbonden, dit verschilt per notariskantoor.

 • Wat is een kandidaat-notaris?

  Een kandidaat-notaris is iemand die een universitaire studie notarieel recht heeft gedaan en op een notariskantoor werkt.

  Het is dus een jurist.

  Als een kandidaat-notaris daarna dan nog een driejarige notariële Beroepsopleiding volgt en enige jaren werkervaring heeft, is de kandidaat-notaris “waarnemingsbevoegd”. Hij of zij kan dan de notaris vervangen bij officiële akten. Na nog een aantal jaren werkervaring kan de kandidaat-notaris benoemd worden tot notaris. Maar dat is niet verplicht. Er zijn ook mensen die, om verschillende redenen, hun hele werkzame leven kandidaat-notaris willen blijven

Uw notarieel adviseur in
Joure

Hoekstra & Partners Notarissen is een samenwerkingsverband van notarissen verspreid op 6 locaties in Nederland. Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij Hoekstra & Partners terecht voor notariële dienstverlening.

Ontdek meer
Map Dotted Stnyk