Juridisch advies
op maat

Wij helpen je graag met

Vraag een adviesgesprek aan

Meer informatie?
Maak een afspraak

Verdeling van de woning na een scheiding

Het besluit is genomen: jullie gaan scheiden. Een moeilijke keuze waar veel bij komt kijken. Het verdelen van gemeenschappelijke spullen, zoals meubels, apparatuur en keukengerei, gaat de meeste ex-partners goed af. Een belangrijkere vraag is vaak: wat gebeurt er met de woning?

Offerte aanvragen

Akte van verdeling

Wij helpen je graag met

Als de woning van één van jullie twee is, dan moet de ander het huis verlaten, tenzij iets anders in het echtscheidingsconvenant staat. Maar meestal zijn beide partners samen eigenaar van de woning. Wil één van jullie in de woning blijven en de ander uitkopen? Dan is een akte van verdeling nodig.

Hoe werkt het?

In een akte van verdeling staat dat het huis dat eerst gezamenlijk eigendom was, nu van één van jullie beiden is. Hoekstra & Partners Notarissen Sint Nicolaasga heeft de expertise in huis om z’n akte van verdeling op te stellen. Zodra jij en je ex-partner hebben getekend, schrijft onze notaris de akte in bij het Kadaster. De woning staat dan nog maar op één naam.

Reviews

Goed, duidelijk en eerlijk advies

Paul van der Haar

Nog niet zo lang een hypotheek en leveringsakte gedaan bij dit kantoor. Communicatie was goed en helder. Duidelijke uitleg. Een foutje door ons werd snel opgelost, al moest ik er wel zelf naar wijzen. Maar goed, onze ervaring was zo als het hoort.

Miyuki Hara

Goede communicatie, hart voor de klant, deze notaris denkt met u mee!

Irene Kuiper

Klanten beoordelen Hoekstra & Partners Notarissen Joure met een 4/5*  12 reviews 

Google Reviews

Vraag gemakkelijk online
jouw vrijblijvende offerte aan

Hoekstra & Partners Sint Nicolaasga is gevestigd in het zuiden van Friesland. Vanuit deze vestiging is Hoekstra & Partners Notarissen begonnen; naderhand is de uitbreiding met de andere vestigingen in Nederland gevolgd. Met onze ruime ervaring op notarieel gebied willen wij u deskundig en helder van dienst zijn. Wij beschouwen de zuidelijke helft van Friesland en de noordelijke helft van de Noordoostpolder als ons natuurlijk werkgebied, maar ook als u van ‘verder weg’ komt bent u uiteraard van harte welkom.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden

Uw notarieel adviseur in
Joure

Hoekstra & Partners Notarissen is een samenwerkingsverband van notarissen verspreid op 6 locaties in Nederland. Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij Hoekstra & Partners terecht voor notariële dienstverlening.

Ontdek meer
Map Dotted Stnyk