De afwikkeling van
een nalatenschap

Wij helpen je graag met

Vraag een adviesgesprek aan

Meer informatie?
Maak een afspraak

Verklaring van erfrecht

Wij helpen je graag met

Wil je als erfgenaam toegang krijgen tot de bankrekeningen, uitkeringen, belastingteruggave of andere belangrijke zaken van een overleden persoon? Dan heb je daarvoor een verklaring van erfrecht nodig.
In deze verklaring staat:

  • of er een testament is
  • wie de erfgenamen zijn
  • wie bevoegd is om de erfenis af te handelen
  • wat de erfgenamen met hun erfdeel willen doen:
    • zuiver aanvaarden
    • beneficiair aanvaarden (je bent dan niet aansprakelijk voor eventuele schulden)
    • verwerpen
Offerte aanvragen

Controles door notaris

Alleen een notaris kan een verklaring van erfrecht opstellen. Diegene controleert allereerst bij de burgerlijke stand of alle gegevens kloppen en checkt daarna in het Centraal Testamenten Register of er een testament is opgesteld. De notarissen van Hoekstra & Partners Sint Nicolaasga hebben alle expertise in huis om dit goed voor je te regelen. En natuurlijk leggen we graag aan je uit wat de gevolgen zijn van het (zuiver of beneficiair) aanvaarden of verwerpen van een erfenis.

Reviews

Goed, duidelijk en eerlijk advies

Paul van der Haar

Nog niet zo lang een hypotheek en leveringsakte gedaan bij dit kantoor. Communicatie was goed en helder. Duidelijke uitleg. Een foutje door ons werd snel opgelost, al moest ik er wel zelf naar wijzen. Maar goed, onze ervaring was zo als het hoort.

Miyuki Hara

Goede communicatie, hart voor de klant, deze notaris denkt met u mee!

Irene Kuiper

Klanten beoordelen Hoekstra & Partners Notarissen Joure met een 4/5*  12 reviews 

Google Reviews

Vraag gemakkelijk online
jouw vrijblijvende offerte aan

Hoekstra & Partners Sint Nicolaasga is gevestigd in het zuiden van Friesland. Vanuit deze vestiging is Hoekstra & Partners Notarissen begonnen; naderhand is de uitbreiding met de andere vestigingen in Nederland gevolgd. Met onze ruime ervaring op notarieel gebied willen wij u deskundig en helder van dienst zijn. Wij beschouwen de zuidelijke helft van Friesland en de noordelijke helft van de Noordoostpolder als ons natuurlijk werkgebied, maar ook als u van ‘verder weg’ komt bent u uiteraard van harte welkom.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden

Uw notarieel adviseur in
Joure

Hoekstra & Partners Notarissen is een samenwerkingsverband van notarissen verspreid op 6 locaties in Nederland. Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij Hoekstra & Partners terecht voor notariële dienstverlening.

Ontdek meer
Map Dotted Stnyk